Skip to main content
Blogg

Jonas Larsson utses till chef för Sitowises svenska verksamhet!

Av 18 augusti, 2021

Jonas Larsson har utsetts till chef för Sitowises svenska verksamhet och medlem i koncernledningsgruppen. Jonas kommer att ansvara för Sitowises affärsverksamhet i Sverige och dess utveckling.

Jonas Larsson har på AFRY idag rollen som vice president och är sedan 2019 chef för affärs-området Connected Products. Han har under 24 år arbetat i AFRY Group i flera ledande roller och har en bred och djup erfarenhet från att driva och utveckla en projektbaserad verksamhet.

Jonas karriär på AFRY inkluderar åtskilliga ansvarsfulla roller så som EVP och chef för M&A och affärsutveckling, VP för Industridivisionen samt VP och chef för Affärsområdet Product Engineering. Jonas Larsson har en Teknologie Magisterexamen i Hållbar produktutveckling från Uppsala universitet (1997).

-Jonas har mycket stor erfarenhet av att leda en projektorienterad organisation, inklusive verksamhetsledning, strategi och affärsutveckling, samt M&A och integrationsprocesser. Vi är övertygade om att Jonas har både de professionella och personliga egenskaper som krävs för att leda och utveckla vår verksamhet i Sverige. Vi är mycket glada över att han förstärker vårt team, säger Sitowises VD Pekka Eloholma.

Jonas Larsson kommer att tillträda sin nya roll senast i januari 2022.

– Jag ser Sitowise som en stark utmanare i Sverige. Det behövs framåtlutande företag som för-står att digitalisering och hållbarhet går hand i hand. Det finns en stor potential och många möjligheter inom den tekniska sektorn. Jag är övertygad om styrkan i Sitowises vision att vara den bästa partnern för att utveckla en god och hållbar livsmiljö för människor, säger Jonas Larsson.

Sitowise har vuxit snabbt i Sverige och funkar i tio städer genom sina dotterbolag Byggnadstekniska Byrån AB (BTB), Technology for Infrastructure Projects AB (TFIP), VVS-Kompetens AB och Infracontrol AB.

För mer information, vänligen kontakta:
CEO Pekka Eloholma
pekka.eloholma@sitowise.com
+358 50 555 5590

Sitowise är en nordisk specialist i byggd miljö och digitala lösningar. Vi planerar smarta städer och levnadsutrymmen där vardagen har ordnats på en hållbar grund. Vi verkar inom tre affärsområden: fastigheter och byggnader, infrastruktur och digitala lösningar. Varje dag förenar över 1 900 experter i olika branscher sina krafter, för att trafiken, infrastrukturen och byggnader ska erbjuda de bästa förutsättningarna för en trygg och bekymmersfri vardag. Vi vill höja ribban för intelligens och ansvar, och därför är vår vision att vara den mest ansvarsfulla partnern i utvecklingen av en välmående miljö. Sitowises aktier är noterade på Helsingforsbörsen under handelssymbolen SITOWS. Under de senaste åren har Sitowise vuxit snabbt och lönsamt, och koncernens omsättning är cirka 160 miljoner euro. Koncernens huvudkontor ligger i Esbo, Finland och Pekka Eloholma är koncernens verkställande direktör.