Skip to main content
Blogg

Byggnadstekniska Byrån Sverige AB expanderar geografiskt och inom stomprojektering och välkomnar KSC Construct anställda till en del av BTB

Av 16 januari, 2020

Pressmeddelande 15.1.2020

Karlsson & Segelström Construct AB har nu gått samman med BTB. Construct är en konstruktionsbyrå i Örebro som är specialiserad på stomprojektering och är en av de ledande aktörerna inom huskonstruktion på Örebromarknaden.

Det är ett strategiskt viktigt steg för de båda bolagen och ligger sedan tidigare som en del i BTB:s handlingsplan, där Örebro är ett geografiskt expansionsmål. I och med affären så blir vi en av de ledande företagen inom stomprojektering i Sverige.

”Vi tror att sammanslagningen kommer att gå väldigt smidigt eftersom Construct och BTB delar samma värderingar och kultur”, säger Erik Löb, VD för BTB. Peter Karlsson och Andreas Segelström som startat och drivit Construct, är av samma åsikt och tillägger att kunskapsutbyte och Tekla är viktiga aspekter som gynnas av sammangåendet.

Vi tror att BTB:s bredare erfarenhet inom exempelvis sjukhus kombinerat med Construct starka lokala förankring kommer att expandera allmän-K delen i Örebro-regionen.

Construct kommer att integreras i BTB under 2020. De nuvarande ägarna av företaget kommer att fortsätta som gruppchefer i BTB med ansvar för Örebroområdet, och alla anställda kommer att fortsätta i sina nuvarande roller.

Mer information:
Erik Löb, Byggnadstekniska Byrån Sverige AB
tel: 010-161 10 17, mail: erik.lob@btb.se